Protest in Den Haag van Groninger Bodem Beweging

nieuws
Foto: Milieudefensie - Marten van Dijl

De Groninger Bodem Beweging grijpt het kamerdebat over de vertraging van het versterken van de huizen in het aardbevingsgebied aan om donderdag in Den Haag te gaan protesteren.

De bodembeweging gaat bussen regelen om naar Den Haag te gaan. “Laten we zorgen dat onze woede zichtbaar is in de Tweede Kamer”. De GBB zegt dat het vertrouwen in minister Wiebes een forse knauw heeft opgelopen. Wiebes is maandag in Groningen om uitleg te geven aan de noordelijke bestuurders en belangenverenigingen over de versterkingsoperatie.

Het debat donderdag gaat niet alleen over het versteken van de huizen, maar ook over het opstappen van Hans Alders als nationaal coördinator en de rol van de NAM bij het afhandelen van de aardbevingsschade.