Politie vindt shotgun en pistool bij aanhouding Groninger terreurverdachte

nieuws
Foto: Andries Oord

De politie heeft maandag drie mannen aangehouden van wie DNA-sporen zijn gevonden op vuurwapens in een schuilplaats van IS in Parijs. In de woning van een 26-jarige verdachte uit Groningen vond de politie onder andere een shotgun en een pistool, zo meldt het Openbaar Ministerie.

Bij doorzoekingen van woningen van de verdachten is verder beslag gelegd op computers, mobiele telefoons en schriftelijke notities. Naast de 26-jarige man uit Groningen gaat het om een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 53-jarige man die gedetineerd is in Zaanstad. Een vierde, 22-jarige verdachte is niet aangehouden. Hij is gedetineerd in Sassenheim vanwege een geweldsmisdrijf en zal door de politie worden verhoord.

Volgens het Openbaar Ministerie werden de drie verdachten via DNA materiaal gelinkt aan de Franse jihadist Réda K., twee dagen na de aanslagen in Brussel op 24 maart 2016. Het DNA van de drie Nederlandse verdachten is aangetroffen op de binnenkant van enkele vuurwapens en een sporttas.

Deel dit artikel:

 1. Gedetineerd betekent: ….”Persoon die gedwongen verblijft in een Nederlandse penitentiaire inrichting, zoals een huis van bewaring of gevangenis, in afwachting van zijn proces of voor het uitzitten van een hem door de rechter opgelegde onvoorwaardelijke vrijheidsstraf of maatregel, of in afwachting van zijn uitlevering/uitzetting, of in afwachting van zijn plaatsing in een bijzondere inrichting”….

  Schijnbaar zit bij justitie en de overheid een behoorlijke draad los, maar een gedetineerde buitenlander, waarschijnlijk met uitkering en alles gratis erop en eraan, loopt vrij rond? En DNA sporen die nu pas leiden tot een aanhouding? En hoe komen buitenlanders, moordenaars, gedetineerden aan een woning? Weet het natuurlijk wel, maar hoe kan het werekelijk mogelijk zijn?

  Dit land/de EU is werkelijk van de ratten besnuffeld.

  Dit zijn de goed geklede en wel doorvoerde jongens die we dagelijks op boten zien binnendobberen, want, zogenaamd ‘vluchtelingen’ en lopen in opdracht vaak voor het plaatje op tv nog wat zielig ziek en mank? En om dat idee van zielig te versterken laat het journaal vaak ook nog wat kindjes optreden?…Of valt het alles wel wat mee en worden ‘vluchtelingen’ gwn per vliegtuig door George Soros en Bilderberg companen overgevlogen, waar het volk niet van op de hoogte wordt gebracht?

  Maar verder: hoeveel mensenlevens hebben de per toeval gevonden criminelen nog meer op hun geweten, hier of in Syrië? Los van de vraag of ze hier of daar vrouwen hebben verkracht en wat al niet meer. Het moet voor deze mensen hier een paradijs zijn en een gevangenis, als ze daar al in komen, een hotel eerste klas.

  Onvoorstelbaar, maar een feit, en dat dient hier gepamperd en vertroeteld te worden en commentaar mag er niet op worden gegeven, want dan bent u een xenofoob of racist. Dit land en zijn mensen zijn werkelijk gek geworden en kan dit alles plaatsvinden onder de noemer dat dit een incident is, een paar rotte appels tussen de vele goede economische aanschuivers aan de gratis gedekte tafel. Gratis, omdat werkend en belastingafdragend NL gek genoeg is dit alles te faciliteren.

  1. Eh, nee, die loopt niet vrij rond, die is aangehouden in de gevangenis. Klinkt raar, maar het is bij wijze van ceremonie protocolair.

   Iig mooi dat er weer wat wapens van straat zijn. Ik hoop dat ze via de computers en telefoons nog wat van die lui kunnen oppakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *