Politie vindt shotgun en pistool bij aanhouding Groninger terreurverdachte

nieuws
Foto: Andries Oord

De politie heeft maandag drie mannen aangehouden van wie DNA-sporen zijn gevonden op vuurwapens in een schuilplaats van IS in Parijs. In de woning van een 26-jarige verdachte uit Groningen vond de politie onder andere een shotgun en een pistool, zo meldt het Openbaar Ministerie.

Bij doorzoekingen van woningen van de verdachten is verder beslag gelegd op computers, mobiele telefoons en schriftelijke notities. Naast de 26-jarige man uit Groningen gaat het om een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 53-jarige man die gedetineerd is in Zaanstad. Een vierde, 22-jarige verdachte is niet aangehouden. Hij is gedetineerd in Sassenheim vanwege een geweldsmisdrijf en zal door de politie worden verhoord.

Volgens het Openbaar Ministerie werden de drie verdachten via DNA materiaal gelinkt aan de Franse jihadist Réda K., twee dagen na de aanslagen in Brussel op 24 maart 2016. Het DNA van de drie Nederlandse verdachten is aangetroffen op de binnenkant van enkele vuurwapens en een sporttas.