‘Pensioenportretten’ op het Damsterplein

nieuws
De zuilen met portretten op het Damsterdiep

Vanaf dinsdag staat op het Damsterplein in Groningen een fotoexpositie van Ramona Deckers getiteld: ‘Pensioenportretten’. Bij ieder portret vertelt de geportretteerde over zijn of haar gedachten over het pensioen.

De fotoserie is bedoeld om mensen bewust te maken van hun oudedagsvoorziening. De portretten zijn van mensen tussen de 27 en 87 jaar.  Nu is de pensioenleeftijd nog 67 jaar. Maar die gaat de komende jaren sterk stijgen. Dat roept belangrijke vragen op: Weet u wat u wilt doen als u met pensioen gaat? En of u daarvoor dan genoeg geld opzij heeft gezet? De tweeling Kevin en Marvin (27 jaar) kijken later wel hoe zij moeten omgaan met hun pensioen. De 67-jarige Cor waarschuwt: “Voor je het weet ben je 67, dat gaat heel snel hoor.”

De tentoonstelling is gemaakt in opdracht van verzekeraar Scion en staat nog tot 2 juli 2018 op het Damsterplein in Groningen.