“Nog niet stemmen over nieuwe Mijnbouwwet”

nieuws
Foto: Betty de Boer

De Tweede Kamer moet op 3 juli nog niet stemmen over de nieuwe Mijnbouwwet. Dat zeggen het Groninger Gasberaad en de Groninger Bodembeweging.

Volgens de twee belangenorganisaties zou een stemming leiden tot onzorgvuldige besluitvorming. De Tweede Kamer debatteerde gistermiddag over wijzigingen in de Mijnbouwwet, ondanks een verzoek tot uitstel door SP-Kamerlid Sandra Beckerman.

Volgens Gasberaad en Bodembeweging zijn er nog teveel onzekerheden rond de gaswinning om de Mijnbouwwet nu al aan te passen. Ze vinden dat eerst alle feiten op tafel moeten komen, zoals de details over het nieuwe schadefonds. Hoewel het debat doorging, hopen het Gasberaad en de Bodembeweging dat de stemming van volgende week wel uitgesteld wordt.