Nauwe samenwerking ziekenhuizen bij hartzorg

Vier ziekenhuizen in Groningen en Drenthe gaan nauw samenwerken om de hartzorg te verbeteren. Dat is nodig om de toename van het aantal patiënten dat hartzorg nodig heeft, op te vangen, optimale zorg te garanderen en de kosten te beheersen.

Het UMCG, Martini Ziekenhuis, Ommelander Ziekenhuis en Wilhelmina Ziekenhuis Assen hebben daarom maandag het Samenwerkingsverband HartNet Noord-Nederland ondertekend. Groningen en Drenthe kennen relatief veel mensen met een hartaandoening. Ook is de sterfte aan hart- en vaatziekten hoger dan in de rest van het land.

Uitgangspunt van HartNet is dat patiënten die hartzorg nodig hebben, worden behandeld bij de huisarts wanneer dat kan. Zo nodig worden ze doorverwezen naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Ze gaan alleen naar het UMCG voor een hartoperatie of zeer complexe hartzorg. Binnen HartNet spreken de cardiologen samen met de huisartsen af, welke zorg waar plaatsvindt.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *