Rijk Natuurmuseum: “Mensen kunnen hier meerdere exoten bekijken”

Het Rijk Natuurmuseum van Klaas Nanninga aan de Korreweg staat de komende week helemaal in het teken van de landelijke “Week van de Invasieve Exoten”. In de enorme collectie van het verborgen museum zijn exoten als de halsbandparkiet, muskusrat, wolhandkrab, rode rivierkreeft en de grijze eekhoorn te vinden.

“Ik ben aangehaakt bij de organisatie van de “Week van de Invasieve Exoten” om bezoekers van mijn museum te wijzen op de gevaren van deze niet inheemse soorten. Aquariumbezitters gooien soms vissen of waterplanten in een vijver of sloot. Met een beetje pech heb je dan later last van een nieuwe exotische woekerende waterplant. Zo wordt het evenwicht in de natuur verstoord”, vertelt Nanninga, trotse eigenaar van het Rijk Natuurmuseum.

Het Rijk Natuurmuseum van Klaas Nanninga is een verborgen pareltje aan de Korreweg. Tijdens de “Week van de Invasieve Exoten” die vandaag start en duurt tot en met volgende week  zaterdag schenkt Nanninga tijdens rondleidingen in zijn natuurmuseum extra aandacht aan de invasieve exoten. Museumbezoek is mogelijk op verzoek.