Modderdag: “Ik denk dat mijn moeder hier niet blij mee is”

Het is vandaag Nationale Modderdag. Op deze dag worden kinderen gestimuleerd om naar buiten te gaan en te spelen in de natuur. En ze mogen vies worden. Dat is zelfs de bedoeling. Gistermiddag namen de kinderen van Kids First alvast een voorproefje in de speelnatuur van Kardinge.

“Mooi man om zo smerig te worden van deze grijze modder maar ik denk dat mijn moeder hier niet blij mee is”, zegt Lex die bij Kids First in de buitenschoolse opvang zit.

Wat Lex meemaakt is volgens boswachter Reiner Hartog van Natuurmonumenten precies de bedoeling. “Het is goed voor kinderen om regelmatig buiten te spelen. Het is goed voor de ontwikkeling en voor de motoriek. Dat vindt ook het IVN die de Modderdag organiseert. En je ziet wat voor lol de kids hier hebben”, zegt Hartog kijkend vanaf een heuvel over het de speelnatuur Oerrr in Kardinge.

Marieke Wijninga van Kids First vult de boswachter aan: “Je ziet hoe de kinderen genieten. In totaal zijn vandaag zo’n 100 kinderen aan het spelen. De één is wat minder vies dan de ander maar plezier hebben ze allemaal”.