Grenzeloos leren in Backbone050

Leerlingen en studenten van CSG Wessel Gansfort, Alfa-college, Noorderpoort en Hanzehogeschool die samenwerken om een probleem van een ondernemer op te lossen. Dat is het project Grenzeloos leren dat deze dagen plaatsvindt.

“Eigenlijk is het best wel een bijzonder project”, vertelt Ingrid Bos van het Alfa-college. “Vorig jaar hebben we al ervaring opgedaan met een vergelijkbaar project in The Big Building, dit jaar besloten we om het grootser op te zetten.”

De leerlingen en studenten kregen afgelopen vrijdag hun opdracht uitgelegd. “Iedereen zit gemixed. Leerlingen van het voortgezet onderwijs zitten dus in een groep met iemand van het Alfa-college en de Hanzehogeschool en samen moeten ze werken aan een opdracht.” Eén van de opdrachten komt van het Colosseum. Dit skatepark zit momenteel in het gebouw van Backbone maar dit contract loopt in 2021 af. Hoe moet het daarna verder? “Ze moeten zelfstandig onderzoek doen waarbij ze elkaar met alle kennis die ze hebben ondersteunen. Onderzoek gebeurt door middel van betrokkenen interviewen maar ook door locaties te bekijken.”

De presentaties vonden woensdagmiddag plaats. “Al met al ben ik erg tevreden hoe het verlopen is. Ook zo tevreden dat het naar meer smaakt en dat we dit volgend jaar graag willen voortzetten.”