Gezamenlijke aanpak illegale hennepteelt

nieuws
Foto: Sammie Lobo - 112groningen.nl

Groningen komt met een gezamenlijke aanpak van illegale hennepteelt. De gemeente, politie, woningcorporaties, het waterbedrijf en Enexis Netbeheer houden deze week gezamenlijke bijeenkomsten voor hun medewerkers.

Ze willen de bewustwording en signalering van hennepteelt vergroten. Volgens burgemeester Peter den Oudsten is illegale hennepteelt zeer ongewenst. Enerzijds vanwege de directe gevaren, zoals brand en kortsluiting, en anderzijds omdat de teelt vaak plaatsvindt in een sfeer van geweld en uitbuiting.

Onderdeel van de bijeenkomsten is een bezoek aan de zogeheten hennepcontainer, waar de medewerkers kunnen zien en ruiken hoe een kwekerij er in de praktijk uitziet. Dat vergroot de kans dat ze in een vroeg stadium ontdekt worden.

Deel dit artikel: