Flinke passagiersgroei voor Groningen Airport Eelde

nieuws
Bron foto: Bitfreak / Flickr / CC 2.0-by-nc-sa

Groningen Airport Eelde heeft een goed jaar achter de rug. Dat blijkt uit het jaarverslag van de luchthaven.

Het aantal passagiers is vorig jaar met 26 procent gegroeid. Het aantal van 228 duizend passagiers is een nieuw record voor Eelde. Bovendien heeft de luchthaven een positief financieel resultaat geboekt. Dat komt mede door de investering van de aandeelhouders.

De kosten voor brandweer en beveiliging werden tot nu toe door de luchthaven zelf gedragen, maar sinds vorig jaar gebeurt dat vooral door de aandeelhouders. Dat zijn de provincies Drenthe en Groningen, en de gemeenten Tynaarlo, Assen en Groningen. Volgens de directie kan de luchthaven daardoor investeren in de toekomst, zoals in medewerkers en nieuwe vliegroutes.

Deel dit artikel:

  1. Waarom kent Noord-Drenthe de gelukkigste inwoners? Onder andere door kwaliteiten die bedreigd worden door ambities van vliegveld Eelde.

    Politici? Diepe zucht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *