FC Groningen directeur breekt lans voor beloftenteams tussen de amateurs

nieuws
Foto Andor Heij. Jong FC Groningen.

FC Groningen directeur Hans Nijland maakt zich hard voor het behoud van de beloften van zijn club in de derde divisie op zaterdag.

Veel amateurclubs willen de beloftenteams uit de reguliere competities hebben. Een reden is dat het de amateurclubs veel geld kost, omdat de beloften nauwelijks publiek mee nemen. Omdat de beloften ook spelen met zeer wisselende selecties, waaronder eerste elftalspelers, vinden veel amateurclubs de aanwezigheid van de jonge profs ook competitievervalsing. Momenteel wordt er binnen de KNVB een stevige discussie over gevoerd.

“Onze spelers uit FC Groningen onder-23 treffen in de Derde Divisie Zaterdag wekelijks maximale weerstand tegen topamateurclubs”, aldus Nijland in de wekelijkse FC Groningen nieuwsbrief. “Dit heeft er mede toe bijgedragen dat steeds meer spelers aansluiting hebben weten te vinden bij ons eerste elftal, het uiteindelijke doel van opleiden.”

“Al met al is het besluit over de positionering van de beloftenteams voor ons van cruciaal belang. We zullen onze belangen in deze discussie dan ook stevig behartigen”, aldus Nijland. Een besluit over de kwestie wordt niet eerder dan in het najaar verwacht.