CDA Groningen: Nassauschool mag niet zelf opdraaien voor kosten vernieling

nieuws
Foto: Nassauschool

De Groningse CDA-fractie heeft om opheldering gevraagd over de gang van zaken rond de vernielingen bij twee basisscholen in de stad. Volgens de gemeente moet één van de getroffen basisscholen, de Nassauschool,  de kosten voor het herstel van de gevel eerst zelf voorschieten. 

De scholenstichting VCOG, waar de Nassauschool deel van uitmaakt, moet het bedrag van tienduizenden euro’s eerst zelf voorschieten. Raadslid Herman Pieter Ubbens vindt dit nogal opmerkelijk: “Omdat de gemeente verantwoordelijk is voor de buitenkant van het schoolgebouw, moet het mogelijk zijn dergelijke schade direct via de gemeente af te handelen”.

Ubbens heeft daarnaast vragen aan het college gesteld over de huidige aanpak om schade aan schoolgebouwen te voorkomen. Zo is op de Nassauschool een mosquito aanwezig, een apparaat dat een hoogfrequent geluid afgeeft, om hangjongeren  te verjagen.  In het verleden wilde het college geen toestemming geven voor het gebruik van dit apparaa. “Mocht het college dit nog altijd niet willen, dan zijn we benieuwd naar het alternatief. Het vandalisme zal tenslotte toch moeten worden aangepakt”, aldus het CDA-raadslid.