Bloemhoff: Facebook doet aan ongepaste censuur

Fractievoorzitter Carine Bloemhoff van de PvdA Groningen is boos op Facebook. Facebook verwijderde afgelopen weekend een bericht waarin de PvdA aandacht vraagt voor gratis SOA-tests voor risicogroepen. Op die afbeelding staan twee zoenende mannen.

Bloemhoff vindt dit bizar en onbegrijpelijk, want er is sprake van ongepaste censuur. De PvdA plaatste de foto vrijdagmiddag rond 12.00 uur. De volgende ochtend rond 10.00 uur was het bericht verdwenen, zonder toelichting.

Facebook werd om opheldering gevraagd, en het antwoord was nietszeggend: “Je feedback wordt gebruikt om Facebook te verbeteren. Bedankt dat je de tijd hebt genomen om een rapport in te dienen.” Bloemhoff vindt het absurd dat zoiets nog kan, na tientallen jaren van homo-emancipatie.

Deel dit artikel:

  1. als docenten al toneelstukken aanpassen om een jehova in de klas niet tegen het hoofd te stoten. wat verwacht je dan van Facebook? Die kan ook nog eens miljoenen boete krijgen als ze een keer vergeten te censureren. Krokodillentranen, dit is wat het EU beleid veroorzaakt. En dat gaat alleen maar erger worden met die nieuwe plannen van een stelletje europese digibeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *