Bloemhoff: Facebook doet aan ongepaste censuur

Fractievoorzitter Carine Bloemhoff van de PvdA Groningen is boos op Facebook. Facebook verwijderde afgelopen weekend een bericht waarin de PvdA aandacht vraagt voor gratis SOA-tests voor risicogroepen. Op die afbeelding staan twee zoenende mannen.

Bloemhoff vindt dit bizar en onbegrijpelijk, want er is sprake van ongepaste censuur. De PvdA plaatste de foto vrijdagmiddag rond 12.00 uur. De volgende ochtend rond 10.00 uur was het bericht verdwenen, zonder toelichting.

Facebook werd om opheldering gevraagd, en het antwoord was nietszeggend: “Je feedback wordt gebruikt om Facebook te verbeteren. Bedankt dat je de tijd hebt genomen om een rapport in te dienen.” Bloemhoff vindt het absurd dat zoiets nog kan, na tientallen jaren van homo-emancipatie.