Biomassa en restwarmte voor Warmtestad

De stad gaat verder onderzoek doen naar Biomassa en restwarmte als warmtebron voor Warmtestad.

Warmtestad moet warmte gaan leveren voor ongeveer 5000 woningen in Selwerd en Paddepoel. Nadat het boren naar aardwarmte door het SODM als gevaarlijk werd betiteld moest Warmtestad op zoek naar alternatieven. De restwarmte zal afkomstig zijn van een datacenter dat op Zernike gebouwd wordt en een biomassacentrale zou op Zernike nog gebouwd moet worden.

Op termijn worden er ook nog andere warmtebronnen aangeboord .

Deel dit artikel:

  1. Restwarmte ok, maar biomassa vind ik nepduurzaam. Als je biomassa composteert hou je de koolstofverbindingen veel langer uit de lucht dan wanneer je hem opfikt. Je draagt er dus mee bij aan de opwarming. Sinds de middeleeuwen is vrijwel heel Europa ontbost. De huidige bossen zijn veelal nieuwe aanplant op wat uitzonderingen na. Alles wat je verbrandt komt in de lucht. Als je het niet verbrandt wordt het opgeslagen in de natuur.

  2. Leg de daken op zernike vol met warmteverzamelende zonnecollectoren en zit ook de wegen en parkeerterreinen in als zonnecollector. Haal in de zomer warmte uit het oppervlakte water.
    Biomassa verbranden stinkt. Dat wil je niet op Zernike zo dicht bij de Universiteit en de Reitdiepwijk, los van het feit dat het niet duurzaam is.

  3. Zo te zien en volgens mij tracht Meneer Gijsbertsen zo het vege lijf te redden om nu kost wat het kost
    zijn loze investeringen te legitimeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *