5Groningen gaat samenwerken met Europees Ruimtevaartagentschap

nieuws
Foto: Wikimedia Commons

Experimenten met 5G-internet vanuit 5Groningen worden nu uitgebreid met satellietinformatie van de European Space Agency (ESA). Via satellieten kan er dataverkeer blijven plaatsvinden als er geen bereik is op de 3G, 4G of 5G-frequenties.

5Groningen zoekt specifiek de samenwerking met Business Application divisie van de ESA. Samen gaan ze proefprojecten starten. Die gaan er bijvoorbeeld voor zorgen dat drones altijd in contact kunnen staan met een centrale, ook als er geen regulier 3G of 4G bereik is. Ook kunnen de gecombineerde satellietinformatie en mobiele gegevens gebruikt worden om de locatie van een voertuig veel exacter te bepalen.

Rita Rinaldo van ESA is blij met de samenwerking: “Ontwikkelaars krijgen hiermee de mogelijkheid om nieuwe applicaties te ontwikkelen en te testen, doordat ze gebruik kunnen maken van satellietinformatie en 5G.” Peter Rake van 5Groningen vult aan: “Dit biedt prachtige nieuwe kansen voor ondernemers uit Noord- en Midden Groningen. We zetten Groningen op de kaart bij grote Europese bedrijven.”

 

Deel dit artikel:
Adverteren?