Zorgen in Kostverloren om verwarde mensen

Bewoners in de wijk Kostverloren zijn zich flink zorgen gaan maken na een aantal incidenten in de wijk. Bij het merendeel van deze incidenten waren verwarde personen betrokken.

Aanleiding voor de uitspraak is de woningbrand afgelopen Pinksterzondag aan de Rembrandt van Rijnstraat. Bij deze brand kwam de bewoonster om het leven. “In de wijk was bekend dat de vrouw geestelijke problemen had”, vertelt Jacob Bolhuis van de Huurdersvereniging Kostverloren. “In de afgelopen acht maanden hebben we drie branden gehad en verschillende autobranden. Bij vrijwel al deze gebeurtenissen waren verwarde mensen betrokken. Wij merken dat om die reden de bezorgdheid in de wijk toeneemt.”

Bolhuis wil ook dat er een oplossing komt. “Instelling WIJ zit nu aan de Oosterstraat. Dat is te ver weg. Zij zouden terug moeten komen in de wijk bijvoorbeeld in de vorm van een dependance. Ook moeten zorgverleners patiënten veel meer in de gaten gaan houden.” Helemaal verrast door de situatie is Bolhuis overigens niet. “In de tijd dat ik raadslid was voor de Stadspartij heb ik hier al voor gewaarschuwd. Als je bezuinigt op de zorg zal dit als een boemerang terug komen. Helaas moet ik nu constateren die die uitspraak klopt.”

Deel dit artikel:

  1. Kostverloren vreselijke woonwijk, zou daar voor geen goud willen wonen.
    Vooral de flats aan de Rembrandt van Rijnstraat ouwe zooi en totaal niet mooi.

  2. Ik ben het geheel met de spreker eens. 1 keer is een incident. 2 keer is toeval. 3 keer in zo korte tijd is kwestie van een tekortschietend aanpak.

  3. De gemeentelijke lasten zijn, ondanks de hierboven genoemde bezuinigingen, alleen maar gestegen de afgelopen jaren. Vervelend verhaal voor de betrokkenen, dat begrijp ik, maar als dit soort plannen (zoals hierboven beschreven) gepaard gaan met weer een verdere verhoging van de lasten voor de burger, dan ga ik toch maar eens overwegen om op een rechtse ASO-partij (zoals de VVD) te stemmen…..

  4. @Appie : de bezuinigingen op GGZ en welzijnswerk (de ombouw naar WIJ is uiteindelijk ook puur omdat ze denken kosten te besparen) is allemaal een gevolg van rechts afbraakbeleid.
    Niet dat ik per definitie links beleid goedkeur maar feit is dat gevolgen van de bezuinigingen op zorg bijna dagelijks weer duidelijk worden. Het hoge aantal zelfdodingen is daar een gevolg van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *