Zorgen in Kostverloren om verwarde mensen

Bewoners in de wijk Kostverloren zijn zich flink zorgen gaan maken na een aantal incidenten in de wijk. Bij het merendeel van deze incidenten waren verwarde personen betrokken.

Aanleiding voor de uitspraak is de woningbrand afgelopen Pinksterzondag aan de Rembrandt van Rijnstraat. Bij deze brand kwam de bewoonster om het leven. “In de wijk was bekend dat de vrouw geestelijke problemen had”, vertelt Jacob Bolhuis van de Huurdersvereniging Kostverloren. “In de afgelopen acht maanden hebben we drie branden gehad en verschillende autobranden. Bij vrijwel al deze gebeurtenissen waren verwarde mensen betrokken. Wij merken dat om die reden de bezorgdheid in de wijk toeneemt.”

Bolhuis wil ook dat er een oplossing komt. “Instelling WIJ zit nu aan de Oosterstraat. Dat is te ver weg. Zij zouden terug moeten komen in de wijk bijvoorbeeld in de vorm van een dependance. Ook moeten zorgverleners patiënten veel meer in de gaten gaan houden.” Helemaal verrast door de situatie is Bolhuis overigens niet. “In de tijd dat ik raadslid was voor de Stadspartij heb ik hier al voor gewaarschuwd. Als je bezuinigt op de zorg zal dit als een boemerang terug komen. Helaas moet ik nu constateren die die uitspraak klopt.”