Vindicat raakt bestuursbeurs kwijt

Studentenvereniging Vindicat raakt de bestuursbeurs van de RUG en Hanzehogeschool voor dit studiejaar definitief kwijt. Het kost de vereniging ruim 33 duizend euro.

Het besluit is genomen omdat Vindicat een geweldsincident van afgelopen december niet heeft gemeld, terwijl dit wel was afgesproken in een gedragscode. Bij het incident werd een lid van Vindicat in de sociëteit mishandeld door twee andere leden. De twee verdachten komen binnenkort voor de rechter.

Door de maatregel verliezen de bestuursleden van Vindicat definitief hun financiële compensatie voor dit jaar. Vorig jaar werd de compensatie al opgeschort, na diverse incidenten. Als Vindicat in de zomer van dit jaar niet voldoet aan enkele strikte voorwaarden, dan kan ze definitief worden uitgesloten van financiële compensatie. Ze wordt dan ook uitgesloten van officiële  plechtigheden.

‘Vindicat betreurt het dat de beurzen door de Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschool zijn ingetrokken, maar heeft begrip voor deze beslissing,” zegt het bestuur in een verklaring. “Het bestuur neemt verantwoordelijkheid voor de gemaakte fout en hoopt de instellingen zo snel mogelijk te kunnen overtuigen de beslissing terug te draaien. Sinds het afgelopen jaar is de vereniging een proces gestart om de gewenste verandering door te voeren. Hierin werken wij naar een veiligere cultuur voor al onze leden. Wij hebben met de maatregelen die het bestuur heeft genomen na het incident van 3 december 2017 duidelijk gemaakt de gewenste verandering binnen onze vereniging serieus te nemen.’

Deel dit artikel: