The Dutch eert Werkman, featuring Job Cohen

nieuws

Werkman is de nieuwe mini-elpee van The Dutch. De plaat is opgedragen aan De Ploeg, het kunstenaarscollectief dat honderd jaar geleden in Groningen werd opgericht. Job Cohen werkt ook aan mee aan de plaat.

Binnen De Ploeg was Hendrik Werkman een van de gezichtsbepalende vormgevers. Tegelijk met de release van Werkman opent de tentoonstelling Avant-garde in Groningen, De Ploeg 1918-1928 in het Groninger Museum. The Dutch is een Nederlandse newwavepopgroep, ontstaan in 1980.

De single So Long H.N. Werkman, is een hommage aan de drukker, schilder en artiest. Een opvallende rol in de song is weggelegd voor Job Cohen die een dadaïstisch gedicht declameert. De single So Long H.N. Werkman is door Iris Frankhuizen van beelden voorzien. Deze video, gebaseerd op schilderijen en “druksels” van Werkman, werd financieel mogelijk gemaakt door het Groninger Museum en Stichting 100 jaar De Ploeg.