Straatwijs regelt gratis maaltijd voor daklozen bij IKEA

nieuws

Onder de noemer “Aandacht maakt alles mooier” geeft IKEA Groningen een gratis maaltijd aan mensen die te maken hebben met de maatschappelijke opvang.

“IKEA had eind vorig jaar een kerstwensenactie waar ook de wens tussen stond voor Straatwijs om dak- en thuislozen een maaltijd aan te bieden. Deze is uitgekozen en IKEA heeft dit vervolgens georganiseerd, tof hè? zegt Eline Tuinman van de stichting Straatwijs.

“Voor die jongens is het echt belangrijk. Ze voelen zich geaccepteerd. Ze mogen kiezen wat ze eten, echt grandioos. Prachtig toch dat IKEA meedoet met dit initiatief van Straatwijs. Dat kan ook effect hebben op anderen. Het zijn mijn vrienden van de straat en voor hen is het te gek”, aldus Joram Krol ambassadeur van de stichting Straatwijs.

De gratis maaltijd wordt dinsdag 29 mei tussen twee en vier uur ’s middags geserveerd. Tickets kunnen worden opgehaald bij het Leger des Heils in de stad.