Spectaculaire stijging aantal overnachtingen stad Groningen

Het aantal overnachtingen in de stad Groningen blijft spectaculair stijgen. Dit jaar verwelkomen de hotels, campings en Bed & Breakfasts in en rond de stad zo’n half miljoen gasten. Dat is een stijging van 100.000 overnachtingen ten opzichte van 2012.

Net als in andere grote steden zijn AirBnB, Wimdu en HomeAway populair in Groningen. De gemeente heeft geen inzicht in hoeveel overnachtingen via deze aanbieders plaatsvinden en die zijn dus ook niet meegenomen in het onderzoek. Mogelijk is het aantal overnachtingen dus nog veel sterker gestegen. Deze aanbieders betalen echter geen toeristenbelasting. De gemeente wil hierover graag met hen in gesprek.

Groningen is dus aantrekkelijk voor toeristen. Dat blijkt ook wel uit de cijfers. Bijna 70 procent van de bezoekers heeft een positief beeld van Groningen, zo blijkt uit het toeristisch imago-onderzoek van NBTC-NIPO Research.

Vooral de moderne architectuur, het aanbod van theaters, bioscopen en kunstgaleries worden aangemerkt als aantrekkelijk. Ook het aanbod van hotels, B&B’s, restaurants, cafés en bars wordt als zeer aantrekkelijk beoordeeld.

 

 

 

 

Deel dit artikel: