Robert Talens redt Be Quick 1887 in slotseconden

Foto Andor Heij: Be Quick 1887 - Jong Vitesse.

Be Quick 1887 heeft zondagmiddag directe degradatie uit de derde divisie weten te voorkomen door thuis met 3-3 gelijk te spelen tegen kampioen Jong Vitesse. Robert Talens maakte in de slotseconden de gelijkmaker.

Die was nodig, omdat concurrent Jong De Graafschap toen met 4-1 voor stond tegen het al gedegradeerde De Meern. Jong Vitesse was voor rust beter en kwam via twee vrije trappen van Gino Bosz met 2-0 voor. Na de pauze kwam Be Quick sterk terug. En door Daan Driever werd het snel 2-1. Via een counter kwam Vitesse op 3-1. Martijn Berden scoorde voor de Arnhemmers.

Michiel Rusch bracht Be Quick terug in de wedstrijd. Een paar goede kansen op de gelijkmaker gingen verloren tot Talens in de absolute slotfase op de goede plek stond: 3-3. Talens was geblesseerd geweest en stond daarom niet in de basis: “De trainer had al tegen me gezegd dat ik me er op voor moest bereiden om als stormram in te vallen. We hebben de tweede helft geknokt als leeuwen en als die er dan zo in valt is dat briljant.”

Be Quick speelt nacompetitie tegen degradatie. Eerste tegenstander is donderdag hoofdklasser Gemert. De return is zondag bij Be Quick. Als Be Quick wint volgt er nog een dubbele ontmoeting voor lijfsbehoud.