Ondernemers winkelcentrum Paddepoel protesteren tegen koopzondagen

Ondernemers van winkelcentrum Paddepoel protesteerden vanmorgen tegen het verplicht open moeten op zondagen. Dat deden ze bij het van der Valk hotel, waar de VVE een vergadering had. De actie werd ondersteund door de SP. 

Met een 20 meter lange slinger, met honderden ondersteunende teksten van winkelend publiek, liepen zij de vergaderzaal in, waar bloemist René Bolhuis een toespraak hield. “Ik wil dat de vereniging van eigenaren nu eindelijk eens aandacht heeft voor deze situatie, voor zijn eigen ondernemers. Deze VVE is eigenlijk zó zwak, dat ze telkens weg kijkt”, zegt Bolhuis.

De hoop is dat de gemeenteraad nu eindelijk eens echt actie onderneemt. “Wij vinden dat de gemeente nu ook echt kant moet gaan kiezen, de kant van de ondernemers. Bovendien moet de gemeente de VVE op hun verantwoordelijkheid aanspreken door te zeggen dat dit niet langer kan.”

Komende woensdag debatteert de gemeenteraad over de kwestie.

 

 

Deel dit artikel:

  1. D66 VVD GL en PvdA zijn wel erg stil?

    In de kern zijn zij verantwoordelijk en degenen die deze ondernemers via de verordening daartoe hebben verplicht.

  2. Maak ook direct even bekend welke ondernemers er voor de koopzondag zijn want die zijn er namelijk ook,en deze direct al consument boycotten.

  3. Die vreselijke VvE! Dat zootje moet direct ophoepelen. Ze hebben nu genoeg schade en ellende aangericht.
    Te gek voor woorden. Iedereen moet toch zeker zelf weten, of hij de Zondagsrust in ere houdt?

  4. Hoe vervelend het ook is maar de gemeente heeft niets te maken met een privaatrechtelijk geschil. Daar gaan partijen zelf over en niet de overheid. En dat is maar goed ook want anders want onze vrijheid wel erg aangetast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *