Militairen marsen door binnenstad voor Walk4Life

Vrijdagmiddag marcheerden zo’n 200 militairen door de binnenstad van Groningen. Daarmee gaven zij het startsein voor Walk4Life, een wandelevenement om geld in te zamelen voor de bestrijding van kanker bij jongvolwassenen.

De mars begon om 15.00 uur op de Ossenmarkt en ging via de Grote Markt naar het UMCG. Daar ging de route door de Fonteinstraat in het ziekenhuis, om bij het Oncologieplein uit te komen.

Naast militairen liepen ook een aantal studenten van de opleiding Vrede en Veiligheid (ROC Friese Poort) en werknemers van DV&O Vervoer (Dienst Justitiële Inrichtingen) mee.

Het wandel- en loopevenement Walk4Life wordt morgen (26 mei) rond de Hoornseplas gehouden. Walk4Life is bedoeld om geld op te halen voor jongvolwassenen (18 – 35 jaar) met kanker. Ook morgen lopen bewapende militairen mee voor dit goede doel.

Defensie combineert Walk4Life met de Landmachtdagen. Morgen is er ook een zogenaamde ‘static show’ aan de Kaapse Baan, waar militairen hun voertuigen laten zien en vragen van voorbijgangers beantwoorden.

Deel dit artikel:

  1. Bestaat dat ook al; de opleiding Vrede en Veiligheid op MBO-niveau. Verrassend!

    Aan de RuG ‘polemologie’ geheten. En moest in die hoedanigheid direct denken aan Hylke Tromp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *