Middelbare scholen strijden om voetbalclinic FC

Onderbouwleerlingen van zes middelbare scholen uit Groningen voetbalden vrijdag voor een mooie prijs. Naast de eer van best voetballende school van de christelijke scholengemeenschap CSG werd er gestreden om een voetbalclinic bij FC Groningen. Voetbalvereniging Gruno uit Vinkhuizen was gastheer voor het schoolvoetbaltoernooi en stelde sportvelden, kleedkamers en kantine ter beschikking.

Het toernooi is door drie studenten van de Hanze Hogeschool georganiseerd. ALO-student Matthijs Peters is een van hen: ”Tot dusver gaat het hartstikke mooi. Er wordt sportief gespeeld en volgens mij vinden de leerlingen het allemaal heel leuk.” De scheidsrechters voor het toernooi zijn vierdeklassers van het Augustinus College. Zij hebben deze taak als maatschappelijke stage op zich genomen.

De voetbalclinic – die door spelers van FC Groningen wordt verzorgd – vindt nog dit schooljaar plaats.