Gemeente en Provincie Groningen pakken ‘stadse problemen’ aan met jonge ondernemers

nieuws
Foto: Startup in Residence

Met een eigen versie van het programma ‘Startup in Residence’ gaan de Provincie en de Gemeente Groningen samenwerken met beginnende bedrijven om sociale en ‘stadse’ problemen op te lossen.

De samenwerkende partijen hebben een aantal ‘uitdagingen‘ opgesteld. Daarvoor kunnen jonge, startende ondernemers zich tot 6 juli aanmelden met een creatieve oplossing. In augustus worden de winnaars bekend gemaakt. Zij worden vervolgens vijf maanden intensief getraind en begeleid. De gemeente gaat daarna één van de oplossingen inkopen en geeft daarmee de ondernemer een ‘snelle start’.

Denk aan problemen als: Hoe kun je het water van de Diepenring gebruiken de verwarming voor gemeentelijke gebouwen? Of hoe kunnen we parken beter beschermen bij grote bezoekersaantallen? Ook kunnen de ondernemers zelf  een probleem wat ze geconstateerd hebben in de Stad aandragen en daar een oplossing voor bedenken.

Startup in Residence Groningen is een programma van Founded in Groningen in samenwerking met Campus Groningen, Groningen Seaports, de Provincie Groningen en Gemeente Groningen.