Donar pakt derde landstitel op rij

Donar heeft zijn zevende landstitel, en de derde op rij, gepakt. Dinsdagavond wonnen de Groninger basketballers ook de vierde finalewedstrijd. In Leiden werd het tegen ZZ Leiden 66-73.

Donar kende een goede start met drie 3-punters achter elkaar. Aan het eind van het eerste kwart was de stand 13-22. De tweede kwart was een galavoorstelling voor Donar. Via een 0-17 run werd de ruststand 24-44.

Na rust was Leiden scherper dan Donar. Al binnen 4 minuten was het verschil door Leiden teruggebracht tot 13 punten (36-49). De schoten bij Donar vielen niet, en er werd veel balverlies geleden. Een minuut voor het eind van het kwart was het verschil zelfs even 6 punten (49-55). Het kwart eindigde bij 49-59. In het laatste kwart liep Donar snel uit naar 55-67, en hoewel Leiden nog terugkwam tot 8 punten (bij 61-69), gaf Donar de wedstrijd niet meer uit handen.

Topscorers bij Donar waren Brandyn Curry met 20 punten en Sean Cunningham met 16 punten. Bij Leiden was Clayton Vette topscorer met 20 punten.

De huldiging is woensdag in MartiniPlaza, om 20.00 uur. De middenhal is vanaf 19.00 uur open.