Vrouw Wichers staat tijdelijk in De Linie

nieuws

Sinds een paar weken is ze terug in de buurt: Vrouw Wichers, het markante kunstwerk uit de H.L. Wichersstraat.

Vanwege de ombouw van de zuidelijke ringweg werd Vrouw Wichers november vorig jaar overgebracht naar de opslag. Het kunstwerk zou pas na de voltooiing van de nieuwe ringweg terugkomen in de buurt. Maar het Buurtoverleg Oosterpoort wilde het beeld van kunstenaar Mette Bus niet zo lang missen en nam contact op met het Centrum Beeldende Kunst (CBK). In samenspraak met het buurtoverleg en buurtbewoner Jantien Tijsma werd gezocht naar een geschikte tijdelijke plek.

Die is gevonden: de komende jaren staat het beeld op de hoek Verlengde Lodewijkstraat / Verlengde Meeuwerderweg (vlakbij de zuidelijke ringweg). Als alle werkzaamheden aan de ringweg en het nieuwe Zuiderpark klaar zijn, wordt samen met de buurt gezocht naar een nieuwe definitieve plek voor Vrouw Wichers.

Deel dit artikel: