Terwille: “Samen een hart voor prostituees”

De stichting Terwille is druk bezig met voorbereidingen van de ladiesrun die volgende week zaterdag plaatsvindt in recreatiegebied Kardinge. De opbrengst gaat naar opvangplekken voor vrouwen die uit de prostitutie willen stappen.

“We verkennen met z’n drieën vandaag alvast het parcours. Het ziet er prima uit. Er zijn inmiddels ruim zestig aanmelding en de tussenstand van de opbrengst is al 8000 euro”, vertelt Sietske Kremer van de stichting Terwille die vandaag samen met twee collega’s in het natuurgebied hardlopen.

Terwille biedt hulp aan mensen die te maken hebben met verslaving of prostitutie. De medewerkers werken vanuit een christelijke levensovertuiging. Eén van de projecten is “van Raam naar Baan”. Daar begeleiden ze vrouwen die willen stoppen als prostituee.

De ladiesrun “Vrouwen lopen voor Vrouwen” is een sponsorloop. Elke deelnemer moet minimaal 50 euro inleggen om mee te mogen doen. Het startschot wordt gegeven door Tweede Kamerlid Stieneke van der Graaf van de ChristenUnie.

De start is zaterdag 14 april om 9.30 uur. Meer info is te vinden op “Vrouwen lopen voor Vrouwen”.