Nationale buitenlesdag: “Het is een warme dag dus buiten is het beter”

Het is vandaag de Nationale Buitenlesdag. Ook in de stad doen veel scholen mee en geven les op plaatsen in de natuur, op sportvelden of zoals de Borgmanschool op het terrein van het Jongeren Centrum Oosterpark.

De Nationale Buitenlesdag wordt georganiseerd door Jantje Beton en IVN Natuureducatie. In totaal doen in heel Nederland ruim 2400 scholen mee. Volgens de initiatiefnemers hebben buitenlessen als doel om het leren te bevorderen, beweging en samenwerken te stimuleren en de motivatie en het welzijn van kinderen te vergroten.

“Buiten leren is veel lekkerder voor kinderen en dingen die ze leren blijven veel beter hangen”, zegt juf Bea Kesselaar van groep zes van de Borgmanschool.

Leerling Mees is het met de juf eens. “Het is veel leuker dan binnen les krijgen. Je beweegt en het is een warme dag. Het is eigenlijk veel beter om buiten les te krijgen.

Vanuit de Borgmanschool, locatie Vinkenstraat, deden de kinderen uit groep zes en zeven mee. In Amsterdam trapte cabaretière Sanne Wallis de Vries de Nationale Buitenlesdag af.