Lentekriebels en begin moestuin seizoen in Vinkhuizen en Drielanden

nieuws
Foto's: Erick Bakker

Stralend zonnig weer en een aangename temperatuur lokt vrijwilligers naar buiten om deel te nemen aan de actie Lentekriebels. Zo ook bij de moestuin en buurtcentrum de Goudvink in de wijk Vinkhuizen.

Bij de Goudvink en het terrein er omheen zijn mensen druk in de weer. Er wordt gewerkt om grofvuil en zwerfafval op te ruimen en weg te brengen. Ook zijn een aantal mensen in de moestuin druk aan het werk. “We zijn begonnen om de tuin schoon te maken, vooral de stronken boerenkool moesten nu echt eruit. Daarvoor in de plaats komen peultjes, tuinbonen en veel andere soorten groenten”, zegt de beheerder van de moestuin, Marion Wijering. Vrijwilliger André Koch vult haar aan. “Van radijs tot aardbeien, zelfs fruitbomen staan in de planning”.

Het terrein is opgeruimd en Angelo Ruardi van Mijn Gereedschapskist, dat naast de Goudvink staat, staat op het punt om het afval weg te brengen. “Het is mooi dat mensen komen helpen. En wij doen ook wat terug voor de buurt. Vanmorgen hebben wij iedereen die langsliep om zijn of haar hond uit te laten een gratis zakje hondenbrokken gegeven”.

Ook in Drielanden, dat is een klein gedeelte van de wijk Lewenborg waren mensen actief met het opruimen van de buurt. Ook was goochelaar Nico aanwezig om kinderen duidelijk te maken wat zwerfvuil doet met je eigen straat en buurt.

Foto’s: Fotografie Rieks Oijnhausen