Krakers vloeivelden verspreiden brief onder buurtbewoners

nieuws
Foto: Martin Nuver - 112groningen.nl

De krakers die afgelopen zondag hun intrek hebben genomen op de voormalige vloeivelden bij de oude Suikerunie-fabriek hebben dinsdagavond een brief verspreid onder buurtbewoners van het gebied. Met de brief willen ze eventuele zorgen die ontstaan zijn wegnemen.

“Misschien was het voor u even schrikken toen we onze intrek namen op de Kreken (voormalige vloeivelden, red.)”, zo begint de eerste zin van de brief. In de drie alinea’s tellende brief wordt uitgelegd wie de twaalf krakers zijn en wordt uitgelegd dat ze een gemêleerd gezelschap vormen. “Door onze uiteenlopende hobby’s en activiteiten kunnen we elkaar goed aanvullen; mensen werken als zzp’er, in de zorg, en in de welzijn, horeca, binnenvaart, bij klusbedrijven, in de podiumbouw of als kunstenaar.”

De groep geeft aan dat ze geïnteresseerd zijn in duurzaam en zelfvoorzienend wonen. De groep is nu zo’n zeven jaar bij elkaar en zo hebben ze op de vorige locatie waar ze verbleven zelf een regenwatersysteem voor sanitaire voorzieningen aangelegd. “Hoewel we ons hier hebben gevestigd zonder toestemming van de gemeente hopen wij ons initiatief graag in samenspraak met de omwonenden voort te kunnen zetten.”

De brief sluit af met een uitnodiging aan de buurtbewoners om eens langs te komen om kennis te maken. Daarnaast benadrukken de nieuwe bewoners dat de indeling van de woonplekken op het terrein de komende tijd aangepast wordt zodat het meer aan het zicht onttrokken zal worden.

Deel dit artikel: