Krakers Vloeivelden niet van plan te vertrekken

De groep krakers die zich gevestigd heeft op de vloeivelden van het voormalig Suikerunieterrein maakt nog geen aanstalten te vertrekken. Maandagmiddag kregen de twaalf mannen en vrouwen bezoek van de gemeente, die middels een brief duidelijk maakte dat de krakers de velden moeten verlaten. 

De groep laat OOGTV weten dat niet van plan te zijn. Zij wijst naar het woningtekort in Groningen, en ziet zich genoodzaakt naar andere oplossingen te zoeken. “De groep wil graag zo zelfvoorzienend mogelijk samen leven op een onafhankelijke, betaalbare en flexibele manier, met respect voor omgeving en natuur.”

“Hoewel de gemeente het verzoek heeft gegeven het terrein te verlaten, is de groep van plan te blijven. De komende jaren zijn er namelijk geen plannen voor het braakliggende terrein. De groep hoopt dan ook dat hun initiatief in samenspraak met de omwonenden voortgezet kan worden.”

De Kreken

Afgelopen november liet het stadsbestuur weten dat men in 2020 begint met de bouw van 550 woningen op De Kreken. Het moet een modern deel van de stad wonen, energieneutraal. Wonen, werken en recreëren, dat moet allemaal gebeuren in het gebied. De oostkant van het Suikerunieterrein is zo’n 130 hectare groot en op termijn zal er plek zijn voor misschien wel 4000 woningen. Eerder was het plan dat er pas na 2030 woningen zouden komen op het suikerunieterrein, dat is dus naar voren gehaald. Op een deel van de vloeivelden zouden zo’n 600 woningen moeten komen.

Deel dit artikel:

 1. Uhm…er is een kraakverbod. Als ik door rood rijd, hoef ik niet te betalen als ik niet van plan ben te betalen?

  Tuig moet aangepakt worden.

 2. Praatjesmakers zijn het,eerst doen en dan vragen,heet iets afdwingen,recht in eigen hand nemen.
  Leuk dat hun ergens in gelooft en zo willen leven,misschien ergens anders een commune ,dat hun al 7 jaar ook gelukt.
  Campings zijn weer geopend,spullen pakken een wegwezen…
  Kraken is verboden!

  1. Die krakers hebben groot gelijk.
   Voor die plek daar is nog geen definitieve bestemming en tot tot die tijd kunnen ze daar rustig blijven.

   En “leuk dat hun ergens in gelooft”? Welke taal is dat?
   Waarschijnlijk kunnen die krakers trouwens heel wat beter Nederlands…

   1. En als er dan wel wat komt heel erg hard janken omdat ze alsnog weg moeten en procederen uiteraard. Gelijk er af zitten dat scheelt een paar ton aan juridische kosten om een paar uitvreters.

   2. Wat voor leger aan topadvocaten huurt de gemeente in volgens u? Advocaten zijn duur maar voor minder dan 0,1% van dat bedrag kan je al een rechtszaak voeren.

   3. Goh, dat jij blijkbaar in je glazen bol ziet dat dat zo gaat lopen… best wel knap eigenlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *