Hulpverleners redden kat van verdrinkingsdood

112
Foto: Martin Nuver - 112groningen.nl

Een kat is donderdagavond aan de Oosterkade aan de dood ontsnapt. Het dier was in het water gevallen en kon met geen mogelijkheid terug op de wal komen.

Het ongeluk gebeurde even na 20.00 uur. “Voorbijgangers hoorden een heel hard gemiauw”, vertelt Martin Nuver van 112groningen.nl. “Een kat, die de naam Chef draagt, was in het water gevallen en was onder een steiger op een balkje geklommen maar kon daar niet meer vandaan komen. Door te miauwen trok ze de aandacht van het publiek.”

Een duikwagen van de brandweer kwam ter plaatse om het dier uit zijn benarde positie te bevrijden. Medewerkers van de Dierenambulance hebben het dier opgevangen. “Met het dier lijkt alles goed te gaan, alleen heeft Chef er een nat pak aan over gehouden.”

Deel dit artikel: