FNV: “Actiebereidheid personeel woningcorporatie is groot”

nieuws
Foto: Rick van der Velde

Het personeel van woningcorporaties in Noord- en Oost-Nederland legt dinsdag het werk neer uit onvrede over loon en werdruk. Volgens Margreet Pasman van FNV Bouwen & Wonen is de actiebereidheid van het personeel groot. Dat vertelde ze in een vraaggesprek bij de OOG Ochtendshow.

Medewerkers bij woningcorporaties in Nederland missen waardering voor hun werk. Zij hebben sinds 2017 geen loonsverhoging gekregen. Aangezien de prijzen voor eten, drinken en ander levensonderhoud wel stijgen, betekent dit dat ze steeds minder budget hebben om rond te komen. Ze willen een loonsverhoging en maatregelingen om werkdruk te verlagen. Op 27 maart was er een grote landelijke stakingsdag in Utrecht en werkgeverskoepel Aedes heeft sindsdien nog niets van zich laten horen. Voor FNV en CNV en hun leden is dit aanleiding om actie te blijven voeren.

De stakers verzamelen zich om 10 uur op het Damsterplein en beginnen vervolgens een mars langs de kantoren van De Huismeesters, Nijestee en Lefier. Bonden en corporatiemedewerkers eisen een loonsverhoging van 2% over 2017 en in totaal 3,5% over 2018. Daarnaast moeten werkgevers veel meer maatregelen nemen om de werkdruk van medewerkers te verlagen, en ook meer rekening houden met oudere werknemers.

De cao Woondiensten geldt voor ongeveer 25.000 corporatiemedewerkers.