Bijna 1500 meldingen bevingsschade bij loket

nieuws

In ruim een maand tijd zijn er bij de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen al bijna 1.500 schademeldingen als gevolg van aardbevingen binnengekomen. Dat meldt de Commissie op haar website.

Uit een analyse van de gegevens blijkt dat sinds de aardbeving bij Garsthuizen in april van dit jaar (2.8 op de schaal van Richter, red.) er flink wat schademeldingen uit de directe omgeving van het dorp zijn binnengekomen. Verder blijkt dat van de in totaal 1.489 schademeldingen er duizend die in dit jaar ontstaan zijn. Van bijna honderd meldingen dateert de schade uit 2016 of eerder. In 38 gevallen gaat het om schades uit 2014 of eerder.

De Commissie gaat de komende tijd onderzoek doen naar dubbele meldingen. Volgens een woordvoerder hebben sommige mensen hun schade ook gemeld bij de Tijdelijke Commissie, terwijl ze dit al eerder bij het CVW hebben gemeld. Hoe vaak dit precies is gebeurd, zal dus de komende tijd onderzocht worden. De Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade is sinds medio maart actief. Het heeft de schade-afhandeling overgenomen van het Centrum Veilig Wonen.