Alles of niets voor Donar in halve finale Europe Cup

Donar speelt donderdagavond de allesbeslissende halve finale van de FIBA Europe Cup. Donar moet in het duel met Umana Reyer Venezia een achterstand goed zien te maken van tien punten. Het eerste duel vorige week in Venetië eindigde in 82-72 voor de Italianen.

Het kan een unieke prestatie worden voor Donar. Nooit eerder haalde het team van coach Erik Braal een Europese finale. Dat besef heerst ook bij de Groningse basketballers. Tijdens een gesprek in de kleedkamer gaf speler Terry Gipson onlangs aan hoe bijzonder hij het team van Donar vindt. Ondanks dat Erik Braal de focus vooral op de wedstrijd wil houden, benoemde ook hij het bijzondere van de prestaties tot nu toe.

Donar speelde afgelopen weekend nog twee wedstrijden in de Nederlandse competitie, waarvan er één werd verloren. Toch denk Braal dat zijn team voldoende fit is om de wedstrijd van donderdagavond winnend af te sluiten. Ondanks dat het een fysiek belastende periode is voor het team zijn er dan ook geen blessures. Donar-Venezia begint om 19.30 uur.