Aanpak Scheepvaartmuseum verloopt stroef

nieuws
Foto: toersme groningen.nl

De plannen voor een historisch museum in de stad verlopen nog niet goed. Dat meldt de gemeente. Toch moet er komend najaar een plan van aanpak liggen.

Vijf jaar geleden heeft het Noordelijk Scheepvaartmuseum het initiatief genomen om samen met het Groninger Museum en de Groninger Archieven te komen tot een museum gericht op de Groninger geschiedenis. Vorig jaar bleek dat de betrokken partijen van opvatting verschilden over de opzet van het museum. Inmiddels is er na een traject met een kwartiermaker overeenstemming bereikt, zodat de plannen weer kunnen worden opgepakt.

Het Scheepvaartmuseum moet wel flink worden aangepakt: de inrichting is gedateerd en er is onvoldoende ruimte. De aanpak kost ongeveer 6 miljoen euro en de gemeente wil een deel daarvan betalen. Het nieuwe concept en het plan van aanpak moeten dit najaar klaar zijn.