Werk aan rijbaan Winschoterdiep duurt langer

Bij de werkzaamheden in de rijbaan van het Winschoterdiep op het Europapark (bij het voormalige gebouw van Enexis) is verontreinigde grond aangetroffen. Daarom duurt de klus zes à zeven weken langer dan gepland.

De rijbaan van het Winschoterdiep blijft tot begin mei afgesloten. De weg is sinds 19 februari gestremd vanwege rioleringswerkzaamheden. Dat werk ligt nu tijdelijk stil

Op dit moment wordt bekeken hoe groot het verontreinigde gebied is en vervolgens wordt een saneringsplan gemaakt. Zodra het plan is goedgekeurd, kan de grond worden gesaneerd. Pas daarna kunnen de rioleringswerkzaamheden worden hervat.

Deel dit artikel:

  1. Zit te dubben, wat daar vroeger heeft gezeten. Of zijn het nog de overblijfselen van Aagrunol. Hoewel dat is gesaneerd en dat pand aan de andere kant van de weg heeft gestaan, zijn de afgravingen wellicht daar neer gekieperd. Of is het behoorlijk gaan doorsijpelen als een mogelijkheid. Vroeger in de tijd van Aagrunol en de sanering destijds, stond er nog geen verbouwing waar nu de verontreinigde grond is ontdekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *