VVE Paddepoel: Eerst betalen, dan beslag opheffen

nieuws

Pas wanneer Paddepoel Fietsen de boete betaalt en ook gaat bijdragen aan het gebruik van de voorzieningen van winkelcentrum Paddepoel wordt het beslag op de winkel opgeheven.

De Vereniging van Eigenaren (VVE) van winkelcentum Paddepoel wil een bedrag van 31,862 euro. Dat is een boete voor het niet openstellen van zijn winkel op zondag en andere kosten. Volgens de VVE weigert Paddepoel Fietsen dat te betalen en legde deze week beslag op de zaak.

De beschuldiging staat haaks op de beweringen van Peter Oest, de eigenaar van Paddepoel Fietsen. Oest heeft het geld voor de boete klaar liggen en hij wil betalen voor de voorzieningen, maar hij wil daar eerst afspraken over maken met de VVE en dat is tot nu toe niet gelukt.

Oest hoeft vanaf 1 januari zijn winkel op zondag niet meer open te doen, maar moest de oude boetes tot die tijd wel betalen. In het winkelcentrum is een langlopend conflict tussen enkele winkeliers en de VVE omtrent de opening van winkels op zondag.