Smeltende slimme meter laat brandweer uitrukken

In een woning aan de Cornelis Jetsesstraat in Hoogkerk heeft zondagmiddag korte tijd brand gewoed. Er is niemand gewond geraakt. Dat meldt de incidentenwebsite groningsnieuws.nl.

De melding kwam rond 16.30 uur binnen op de meldkamer. De bewoners roken een sterke brandlucht die uit de meterkast kwam. Omdat ze het niet vertrouwden belden ze het alarmnummer waarop de brandweer met één bluswagen uitrukte. Bij aankomst gingen de brandweerlieden direct op onderzoek wat hen uiteindelijk bij een slimme meter in de meterkast bracht.

Door nog onbekende oorzaak had de meter kortsluiting gemaakt. De brandweer heeft met behulp van een warmtebeeldcamera een nacontrole uitgevoerd. Toen bleek dat de situatie veilig was is het incident overgedragen aan energiebedrijf Enexis.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *