Programma “sportpartij” in overleg met kiezer

De nieuwe politieke partij, die zich met name richt op sport, wil eerst met de kiezer in gesprek om een programma te vormen. Dat laat Glenn Pinas dinsdagochtend weten. “Iedereen die een bijdrage kan leveren, hebben we een luisterend oor voor, en met hen willen we het programma gaan maken”, vertelt de initiatiefnemer.

Pinas noemt het overigens geen partij. “Die spraakverwarring ontstaat doordat je meedoet aan de verkiezingen”. Men gaat komend november echter wel op zeteljacht: “iedereen die meedoet wil zetels halen. Vraag me niet hoeveel, maar we willen wel echt meedoen.”

Volgens Pinas moet er meer geïnvesteerd worden in de sport, omdat dat tot gevolg heeft dat mensen gezonder leven, en er dus minder ziekenhuiskosten gemaakt worden. “Het is niet in geld uit te drukken, maar we weten allemaal wel, dat het gezonde mensen voortbrengt.”

Later deze week, of begin volgende week wordt de nieuwe naam van de partij bekend. Tot die tijd gebruikt men de werknaam Vitamine Sport.

Deel dit artikel:

  1. het is te hopen dat bij de nieuwe raadszaal ook douches gepland worden voor al die raadsleden die hardlopend of op de racefiets komen vergaderen..

  2. Wanneer het om de gezondheid gaat noem je “partij” dan ook de gezindheidspartij of iets vergelijkbaars.
    Dit soort oneissue partijtjes blijven natuurlijk een curieus verschijnsel in het politieke landschap en zijn meestal geen lang leven beschoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *