Merendeel Russen in Groningen stemde voor Poetin

Het merendeel van de honderden Russen in de stad stemde gisteren voor de herverkiezing van president Poetin. Hij won gisteren met een vooraf voorspelde overmacht. De opkomst was 67,5 procent en Poetin haalde ruim 76 procent van de stemmen.

“Ik ben fan van onze president Poetin omdat in alle jaren dat hij president is er heel veel gebeurd. En hij doet veel voor zijn land”, zegt Olga Chamova van de Russische specialiteitenwinkel, Vjatka.

Alyona Mulder stemde ook voor een nieuwe termijn van de huidige president: “Ik ben wel pro Poetin want ten eerste is het een hartstikke leuke sterke man, ik ben trots op mijn  president en sinds hij aan het hoofd van Rusland staat begon ik echt trots op mijn land te worden.

Er zijn ook mensen die op de oppositie stemmen. De half Nederlandse en half Russische Konstantijn Rondhuis ook. “Ik stem op de Communistische Partij. Er stemmen al zoveel mensen op Poetin, daarom stem ik anders. Er is in de stad een enkeling die niet stemt of weigert te stemmen. Van de mensen die gaan stemmen denk ik wel dat de meerderheid pro Poetin is”.

In Nederland kon gisteren gestemd worden in Amsterdam en Den Haag.