Medewerkers woningcorporaties boos over uitblijven nieuwe cao

Vakbonden CNV en FNV hebben donderdagmiddag taart aangeboden aan directeur Sije Holwerda die namens woningcorporatie De Huismeesters voor Aedes aan de onderhandelingstafel zit. Een ludieke actie vanwege het uitblijven van een cao waar de medewerkers flink boos over zijn.

De vakbonden vertegenwoordigen 25.000 medewerkers die al een jaar lang zonder cao zitten. “Het verloopt erg stroef”, vertelt Margreet Pasman van FNV. Bonden en medewerkers eisen een loonsverhoging van twee procent over 2017 en 3,5 procent over 2018. Werkgevers bieden geen loonsverhoging over 2017 en 1,5 procent over dit jaar. “Het is een schandalig pakket. We missen de waardering voor de werknemers, de mensen die werken mét en vóór de huurder.”

Volgende week wordt er een actiedag georganiseerd in Utrecht. “De acties worden volop gedragen voor de corporatiemedewerkers”, vertelt Willem Timmer van CNV. “Van alle kanten worden wij benaderd om poortacties en kantinebijeenkomsten te houden.”

De overhandiging van de slagroomtaart is een ludieke actie. De afgelopen weken zijn er al opwarmacties gehouden. Het taartmoment wordt daarin beschouwd als de kers op de taart, waarbij men hoopt dat na het zuur het zoet zal volgen.