Geldautomaten ING plotseling uit straatbeeld verdwenen

nieuws
Foto: Erick Bakker

Zes veelgebruikte geldautomaten van de ING zijn plotseling verdwenen. Het gaat om twee automaten aan de Oude Ebbingestraat vlakbij de Grote Markt, een automaat halverwege de Nieuwe Ebbingestraat, eentje aan de Korreweg, aan de Kraneweg en twee aan het Zuiderdiep naast tabakszaak Homan.

Uit navraag bij ING blijkt dat de bank geen toelichting wil geven waarom juist deze geldautomaten zijn weggehaald. Wel zegt een persvoorlichter in de mail dat de bank ziet dat er steeds minder geldopnames zijn en dat er steeds vaker incidenten gericht op deze automaten zijn. Hierbij wordt vooral gelet op de veiligheid van omwonenden. “We doen een uitgebreide risicoanalyse naast de vele maatregelen die we treffen. Dit is een weloverwogen besluit waarbij de veiligheid van de boven en omwonenden voorop moet staan, ongeacht het aantal”, aldus Karin van der Pol van ING.

Volgens ING kunnen klanten nog steeds in de buurt pinnen. Zo heeft het servicepunt aan de Nieuwe Ebbingestraat 33 nog steeds een geldautomaat in de zaak. Op de Grote Markt is een bezoekje aan de automaten van ABN AMRO het alternatief.

Deel dit artikel:

 1. aanvulling:het is overigens een kul argument dat de ING aan de veiligheid van de omwoners denkt,nog nooit is een pinautomaat midden in een grote stad waar dan ook in Nederland opgeblazen.En waarom worden dit soort vragen niet aan die leugenaar Karin van der Pol gesteld.

 2. Het is opk helemaal niet nodig dat er zoveel geldautomaten zijn.
  Er wordt steeds meer gepind of contactloos betaald. Contant geld gebruiken is een beetje ouderwets en onveilig.

 3. Groningen is in ieder geval weer een winkelpand rijker. Nu maar hopen, dat het snel een nieuwe invulling krijgt ipv zo’n onsierlijke gevel.

 4. Doe zuinig met je leefgeldbudget,pin niet te vaak en geef eens iets aan een arme .hou je wat geld over zet het vast op je spaarrekening.doe gewoon zuinig hollands..draai je dubbeltjes om voordat je ze uitgeeft.

 5. INGBL2A bank pin code nodig ? Opnemen geld euro overboeking IDEAL Abn-amro?
  Ik ben doof en henk slechthorende pensioen oke rollator rust.
  Ik vraag? Gewonnen miljoen lotto of euro jackpot fijne. Krijgt wanneer kan pin code zo spoedig mogelijk contact met ik heb het geld dat ?

 6. Papieren afschriften – die je met de post krijgt – hebben sinds kort ook geen volgnummer meer.
  Daardoor kun je niet zien welke afschriften je mist!

  Dat is voor veel ouderen – die daardoor geen overzicht meer hebben op hun afschriften – een grote handicap.

  Dus toch maar met zijn alleen naar een andere bank die wel de volgnummers op de afschriften heeft?

  Met geld op zak weet je wat je uitgeeft.
  Dat is voor veel mensen – zeker met weinig inkomsten – een pure noodzaak.
  Bovendien is – door betalen met cash geld – je privacy gegarandeerd en wordt je koop gedrag niet gekoppeld aan van alles wat je niet wil.

  Mevrouw Kiki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *