Driedubbele nominatie voor Groningen bij rookvrije generatie awards

nieuws

Een driedubbele nominatie voor Groningen bij de rookvrije generatie awards. Bij drie van de zes verschillende categorieën zit een Groningse nominatie. 

Groningen is genomineerd in de categorie gemeenten, samen met Venlo en Amsterdam. Deze nominatie is mede te danken aan het uitspreken van de ambitie om de eerste rookvrije stad van Nederland te willen worden.

In de categorie personen is raadslid Wieke Paulusma van D66 genomineerd. Paulusma heeft zich samen met haar partij sterk gemaakt om  speeltuinen rookvrij te maken. Dit gebeurt door middel van borden, waardoor de sociale controle makkelijker wordt. Het was een succes en daardoor staan de bordjes nu ook bij schoolpleinen en sportvelden.

De derde Groningse nominatie is bestemd voor de categorie sport. De Healthy Ageing Tour, een wielerronde voor vrouwen, is genomineerd.

Op 19 maart worden de winnaars bekendgemaakt in het Nijntje museum in Utrecht.