Burgerinitiatief tegen ‘blaftaks’

wijken
Foto: Harro Meijer

Er is een burgerinitiatief gestart, dat als doel heeft om de zogenaamde ‘Blaftaks’, oftewel hondenbelasting, af te schaffen. Het gestelde doel van 40.000 handtekeningen is inmiddels ruim overschreden.

Het burgerinitiatief wordt gesteund door Vereniging Hondvriendelijk Groningen, die is opgericht uit onvrede over het hondenbeleid van de gemeente Groningen. De hondenbelasting in de gemeente Groningen is de hoogste van Nederland, zo bleek uit cijfers van het CBS die twee weken geleden werden gepresenteerd. De vereniging is al jaren actief om lokale politici te overtuigen om de hondenbelasting af te schaffen.

De petitie heeft als doel om de hondenbelasting landelijk af te schaffen. Om het initiatief te kunnen aanbieden zijn 40.000 handtekeningen nodig vóór 31 maart. Tot nu toe zijn er al ruim 46.500 ondertekeningen ontvangen via de site stophondenbelasting.petities.nl.

Deel dit artikel: