Boze bewoners hangen spandoek op

Boze huurders aan de Pleiadenlaan, het Hyadenpad en Voermanstraat hingen vrijdag samen met de SP een groot spandoek op.

Zij zitten al weken in de rommel vanwege de renovatie van hun huizen. Ze willen een fatsoenlijke vergoeding voor schade veroorzaakt door die renovatie aan hun gordijnen, vloerbedekking, door verf.

Zij willen 850 euro omdat bijvoorbeeld gordijnen en vloerbedekking niet meer bruikbaar zijn. Lefier biedt 550 euro.

 

Deel dit artikel:

 1. Lekker bezig al die woningbouwverenigingen die schijt hebben aan haar huurders en sinds kort ook haar werknemers.
  Alle huurders zouden zich moeten verenigen om één sterke vuist te maken tegen deze volkomen losgeslagen randdebielen want dat zijn het als je niet meer weet waarvoor je bent opgericht en wat je taken zijn.

 2. Wees blij dat je woning wordt gerenoveerd, ik woon al jaren in een krot, mijn woning bouw vereniging doet helemaal niks.

 3. En weer maar één partij die wel voor deze mensen opkomt. Ter rechter zijde hoef je het sowieso al niet te verwachten (waar is die partij die altijd zo roept over ‘Henk & Ingrid’), maar vooral ter linker zijde is het nogal stil verder. Geen partij, behalve de SP die het werkelijk voor de zwakkeren in de samenleving opkomt. De enige partij die echt de wijken ingaat met een sociaal gezicht.

 4. Ik zit ook in een renovatie, toevallig ook lefier. Maar naar mijn mening gaat het redelijk netjes er aan toe. Ik heb zelf wat afdekplastic gekregen en voor 50 cent kunt je het ook kopen bij de action, 20 vierkante meter per pak. Zelf een beetje alles goed afdekken en geen enkel probleem.

  Ook wij krijgen een vergoeding. Maar het had van mij niet gehoeven. Ik bedoel ik ben allang blij dat er kosteloos gerenoveerd wordt.

  Wat betreft dat stukje uitbreiding van huis in het filmpje: ik zou mij schamen als ik moet bedelen om dat in te kunnen richten. Dat is toch je eigen verantwoordelijkheid.

  1. Blij dat het kosteloos gerenoveerd word?,daar betaal jezelf voor via je huurpenning waarvan een deel gereserveerd word voor onderhoud en renovatie.Oftewel een sigaar uit eigen je eigen doos.

   1. JA! Als je een eigen woning zou hebben, denk jij dat de bank dan wel even de schadekosten/renovatiekosten gaat betalen OMDAT je hypotheek betaald?

   2. Huizenbezitter betalen dit via de koopsubsidie. Ofwel de hypotheekrenteaftrek zoals het in de volksmonden heet.

    Want ik overigens niet begrijp, waarom deze huurders naar de SP stappen volgens het filmpje. Bij de lokale partijen ben je veel beter thuis!

   3. @Otto: Als ze bij die lokale partijen beter af zijn, misschien waar, maar dan moeten die lokale partijen ‘s de wijken in gaan en vertrouwen winnen bij deze mensen. En dat zie ik lokale partijen nou niet echt doen. Ik ben er heel erg zeker van dat als ze dat wel doen, ze een hoop meer stemmen kunnen verwachten ook en dan laat ik mijn voorkeur eventjes in het midden. Als je zegt voor het volk te zijn, dan moet je er ook staan, anders komt het weinig betrouwbaar over.

   4. Omdat ze qua financiën wat minder georganiseerd zijn. En dat is jammer.

    Heb mij dan ook flink geërgerd, aan de politieke campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen jl.. Doordat de landelijke televisie werd gedomineerd via spotjes van de landelijke partijen. Verkiezingsvervalsing mag je dit met oprecht noemen!

   5. De wijken in gaan is gratis. Juist daar kunnen lokale partijen stemmen winnen. De grotere partijen laten het daar liggen, eigenlijk op de SP na. Ook in de stad waar ik nu woon zie ik eigenlijk alleen de SP de wijken in gaan en ook toen ik nog in Groningen woonde was dat niet anders. Ter rechter zijde verwacht je dat eigenlijk ook niet, maar ter linker zijde moeten ze zich gezien de standpunten en achterban eigenlijk kapot schamen. Er ligt wat dat betreft een schone taak voor de lokale partijen als ze zeggen het alternatief te zijn van de zittende macht.

   6. Overigens is de ene lokale partij de ander niet.

    Als ik zie, dat ‘Groep De mos’ In Den Haag, de schizofrene Wiegel heeft aangesteld als formateur als een ruk naar rechts. Daar had de achterban vermoedelijk ook niet op gerekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *