Spelers topclubs actief bij gehandicapten- en breedtesport

nieuws

De Aclo is aanstaande woensdag het decor van een sportdag voor 200 jeugdige sporters, mede dankzij de medewerking van de zes sportclubs binnen de Energy Valley Topclub: FC Groningen, Donar, Abiant Lycurgus, Nic., GIJS en GHHC.

Het programma is gericht op de kennismaking met diverse sporten, en is ook geschikt voor jongeren met een lichamelijke, verstandelijke of auditieve beperking.

De deelnemers kunnen aan de slag met basketbal, volleybal, voetbal, korfbal en hockey. Ze worden daarbij geholpen door spelers van de genoemde clubs. Sporters met een lichamelijke handicap kunnen meedoen aan elektrisch hockey, rolstoelbasketbal, zitvolleybal, rolstoelrugby en aangepast voetbal.

Naast de deelnemende clubs zijn ook onder meer het Hanze Intituut voor Sportstudies, het Alfa-college. Stichting Bea, Fonds Gehandicaptensport betrokken bij de organisatie.