SP en CU bedenken goedkoper alternatief Oosterhamriktracé

De SP en de CU hebben een alternatief plan ontwikkeld voor het Oosterhamriktracé. Het plan is veel goedkoper dan het plan van wethouder Paul de Rook, er is bijvoorbeeld geen nieuwe brug nodig.

De Rook wil op de huidige busbaan op het Oosterhamriktracé straks autoverkeer. De bussen rijden dan door de Oosterparkwijk, via de E Thomassen à Thuessinklaan, het Wielewaalplein en de Vinkenstraat. In het verlengde van de Vinkenstraat komt later een brug over het van Starkenborghkanaal. De SP en de CU hebben nu een goedkoper alternatief zij maken een ‘knip’ bij de J.C.Kapteynbrug en scheiden op die manier de Professorenbuurt van de Oosterparkwijk. Voor de bussen verandert er niet veel. Die kunnen afgeschermd door bussluizen dezelfde route nemen.

De Korreweg hoeft geen fietsstraat te worden en een brug over het van Starkenborghkanaal en een brug over het Oosterhamrikkanaal is ook niet nodig denken de partijen.