SISSA speelt gelijk en Groninger Combinatie verliest in 6e ronde Meesterklasse schaken

sport

In de 6e ronde van de Meesterklasse schaken voor clubteams heeft SISSA met 5-5 uit gelijkgespeeld tegen En Passant uit Bunschoten. Groninger Combinatie verloor thuis met 4-6 tegen koploper LSG uit Leiden.

SISSA speelde verrassend gelijk tegen En Passant, want het team trad aan met twee invallers met een rating van in de 1800.  De broers Jorden en Lucas van Foreest ontbraken wegens verplichtingen in de Bundesliga, de Duitse schaakcompetitie. De invallers gingen net als Peters en De Groot ten onder, maar door overwinningen van Maatman, Maris, Kollen en Elgersma hielden de Groningers de wedstrijd in evenwicht.

Groninger Combinatie kon het niet redden tegen LSG. Alleen Jasper Geurink wist zijn partij tegen Schoppen in 113 zetten te winnen. Hoeksema, Schippers en Brenninkmeijer verloren hun partijen en de overige zes eindigden in remise.

Groninger Combinatie staat nog steeds 10e en laatste met 2 punten uit 6 wedstrijden. SISSA staat gedeeld zesde met 5 uit 6. Er volgen in de Meesterklasse nog 3 rondes.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *